Vladini službenici parkirali ispred ulaza 1

U četvrtak u 10 časova, članovi kabineta ministarke bez portfelja Slavice Đukić Dejanović u kancelariji načelnika Braničevskog okruga Aleksandra Đokića, održali su konferenciju za novinare.

Oni su došli vladinim službenim automobilom Audi “A-6“, registracijskih tablica BG-032-AF, i parkirali se na trotoaru staze gradskog parka, tik pri ulazu u gradsko zdanje, što je strogo zabranjeno.
Ovo nepropisno i bahato parkiranje neko je snimio i postavio na FB stranici „Požarevac na fejsbuku”, što je izazvalo lavinu negativnih komentara. Tu fotografiju na „fejsu“ putem svog mobilnog telefona video i radnik obezbeđenja zgrade „Načelstva“, Dmitar Kostić koji je pronašao vozača i naredio mu da vozilo skloni.

– To mesto gde se Audi parkirao nije pokriveno kamerama i ja ga nisam mogao da ga vidim. Video sam da je tu parkiran tek krstareći po fejsbuku. Od kada radim ovaj posao nikada nisam video da se tu neko parkira. Odmah sam se dao u potragu za vozačem, pronašao ga i rekao mu da tu ne može da se parkira, jer je zabranjeno. On me je odmah poslušao, seo u auto i odvezao ga na neko drugo mesto, priča savesni radnik gradskog obezbeđenja.

Jelena Nikić na pomenutoj fejsbuk stranici napisala je: „Videla sam baš kada su se parkirali. Izašle su dve gospođe, plavuše, vozač im je pomogao da obuku sakoe i uputio ka ulazu“. “Prema ovom komentaru vidi se da su službenice bile svesne gde su se parkirali i da nisu opomenule vozača da tu ne treba to da radi, već su bez reči otišle ka svom odredištu”, kaže Zoran S. A prema priči jednog starijeg Požarevljanina možda su se tu parkirali po inerciji, jer je do 2.000. godine bila praksa da se automobili vladinih i drugih funkcionera, mahom iz SPS-a i JUL-a, i na taj način parkiraju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari