Vlast stabilna, opozicija neka mirno izražava nezadovoljstvo 1Krsto Janjušević : Ne pozivamo na podele i "zlu krv" već na pomirenje i saradnju

Politička stabilnost koja karakteriše prilike u Novoj Varoši je ključni uslov njenog daljeg razvoja. Nekada ljuti politički protivnici pružili su ruku pomirenja i uspostavili se na temeljima vršenja takve vlasti koja je isključivo usmerena na opšte dobro građana.

Naprednjaci i njihovi koalicioni partneri danas zajedno kreiraju bolju budućnost zlatarskog kraja, okupljeni su oko kapitalnih projekata, imaju dobru kopču sa državom, a lične i užestranačke interese su u najvećoj meri uspeli da potisnu u stranu – ovako narodni poslanik i poverenik Srpske napredne stranke za Novu Varoš Krsto Janjušević ocenjuje odnose unutar aktuelne vladajuće koalicije u gradu na padinama Zlatara, smatrajući da su njihove međusobne relacije odlične, ali i da uvek ima prostora za još bolju saradnju i koordinaciju.

Visoki funkcioner SNS kaže da je situacija stabilna i unutar povereništva ove partije u Novoj Varoši, čiji je, inače, opštinski odbor, odlukom vrha stranke, raspušten pre skoro dve godine zbog frakcijskih razmirica i nesuglasica. Kako stvari stoje, ovdašnji naprednjaci su uspeli da konsoliduju redove, a energiju usmere na što bolje obavljanje odgovornih poslova za koje im je narod na izborima ukazao poverenje.

– Srpska napredna stranka u Novoj Varoši stvara bolji tim koji je fokusiran isključivo na razvojne projekte. Otvoreni smo i za sve druge vredne, poštene, kreativne i stručne ljude spremne da pruže svoj lični i profesionalni maksimum u daljoj afirmaciji ovog dela Srbije. Mi ne pozivamo na podele i „zlu krv“ već na pomirenje i saradnju sa svima koji žele dobro ovoj opštini. Verujemo da ćemo to i uspeti jer je Nova Varoš uvek imala ljudskog i kadrovskog potencijala – ističe Janjušević, ne precizirajući, ipak, kada bi u lokalnom ogranku SNS-a moglo da dođe do novih izbora. Krsto Janjušević u razgovoru za naš list nije želeo previše da komentariše relativno dobar odziv Novovarošana na protestima „Jedan od pet miliona“, za razliku od Prijepolja i Priboja u kojima su doživeli debakl.

– Neka šetaju, neka na miran način izražavaju svoje nezadovoljstvo. Neka nas i vređaju, mi im nikada nećemo uzvratiti. Od mene ili bilo kog drugog naprednjaka neće čuti nijednu ružnu reč, psovku, uvredu, neprimerenu kvalifikaciju. I među opozicijom ima dobrih ljudi i mi naprednjaci nemamo problem da to kažemo. Zalažemo se za takvu klimu u društvu u kojem će svaki pojedinac imati jednake šanse bez obzira na političku, versku, nacionalnu, rodnu ili bilo koju drugu pripadnost – ističe Janjušević i dodaje : – Za razliku od njihovih lokalnih lidera koji me, recimo, nazivaju stečajnim upravnikom Nove Varoši. Pre bih mogao da budem stečajni upravnik njihovih političkih opcija koje su, čini se, sve bliže propasti. Konačan sud o tome će, ipak, dati građani novovaroške opštine na izborima, a koji, računam, pamte koja vlast im je pozatvarala fabrike i oduzela radna mesta.

Narodni poslanik iz Priboja veruje da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetiti Zlatiborski okrug i Novu Varoš u okviru kampanje „Budućnost Srbije“, a da će uskoro imati detaljnije informacije vezane za ovu temu. Janjušević se osvrnuo i na sve učestalije napade i pritiske na novinare, uz tvrdnju da nadležni organi moraju procesuirati sve one koji ugrožavaju pripadnike sedme sile da obavljaju svoj posao u interesu građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari