VOICE: Gradonačelnici Odžaka, Kovina i Vrbasa podneli ostavke pa se predomislili 1Centar Vrbasa Foto: Wikipedia/Novosivački

Predsednici opština Odžak, Kovin i Vrbas povukli su ostavke koje su ranije dali i ostaće na funkcijama dok vladajuća Srpska napredna stranka ne donese odluku o novom datumu izbora, piše danas Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

Čelnici tih opština podneli su sinhronizovano ostavke krajem novembra a desetak dana pre isteka zakonskog roka da se ostavke usvoje u lokalnim skupštinama, oni su se „volšebno“ predomislili, preneo je VOICE.

Izvori Centra bliski vladajućoj stranci kažu da će naprednjački predsednici u te tri opštine ostavke izvesno ponovo podneti kada bude doneta odluka o datumu izbora koji bi trebalo da budu održani 2020. godine.

VOICE je podsetio da predsednici ti tri vojvodjanske opštine „sinhronizovano“ podnose ostavke, a prvi put su to učinili 2017. godine kada su birači u Kovinu, Odžacima i Vrbasu, dve godine nakon redovnih lokalnih izbora, vanredno izašli na birališta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari