"Vojska se povukla, omogućeno održavanje skupa" 1

Inicijativa „Ne da(vi)mo Beograd“ je uspela da održi završni skup svoje predizborne kampanje u napštenoj, vojnoj zgradi na Dorćolu.

To je učinjeno pošto se vojna policija povukla ispred njenog ulaza.

Vojna policija je, ranije danas, blokirala ulaz u napuštenu zgradu, zbog čega su pojedini aktivisti Incijative ostali „zarobljeni“ unutar zgrade, dok je grupa od oko 40 njih od insistirala da uđe.

Nakon dva sata protesta, policija se povukla i završni miting počeo je oko 20.15, nakon što je upaljen agregat.

Vojna policija poslata je da istera aktiviste Inicijative Ne da(vi)mo Beograd iz skvota u kome su snimali spot i u kome je bilo planirano održavanje završnih događaja. Oko 17 časova 1. marta upala u zgradu.

Kako objašnjavaju iz Inocijative u pitanju je samački hotel, koji godinama stoji prazan i neupotrebljen.

Radomir Lazović je izjavio da su oni bili u pripremama za održavanje završnog dogoađaja Inicijative u napuštenoj zgradi na Dorćolu, ali u pripremama ih je prekinula Vojna policija.

– Radi se o zgradi koja bi mogla biti korišćena za potrebe građana jer je već godinama napuštena, i mi smo hteli na to da ukažemo, s obzirom da nam je to jedna od stavki u programu. Ta zgrada i svi slični prostori mogu da budu u upotrebi za beskućnike a i da se koriste u oblasti kulture i drugih društvenih događaja.

Lazović kaže da su oni u prostoriji samačkog hotela postavili sve neophodne instalacije, struju sa agregata, mobilni WC i da ništa njihovo ne koriste, niti bilo kaoga ugrožavaju.

Tamo nalazi grupa ljudi  iz Inicijative, koji  pozivaju sve koji su u blizini ili mogućnosti  da se priključe kako bi se završni događaj večeras održao.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari