Vojvođanske NVO pozvale građane da glasaju za nestranačke kandidate 1Foto: www.novisad.rs

Vojvođanske NVO pozivale su građane i građanke Novog Sada da glasaju za nezavisne i nestranačke kandidate na izborima za savete mesnih zajednica, koji se održavaju u nedelju 13. juna kada se biraju Saveti 47 mesnih zajednica i Nadzorni odbori.

Ovi izbori su građanski, a ne parlamentarni, i na njima ne bi trebalo da učestvuje ni jedna partija, već građani kojima mesne zajednice pripadaju, što je u skladu sa zakonskim okvirom Republike Srbije, saopštile su u svom pozivu Vojvođanske NVO.

Kako kažu, Srpska napredna stranka je za ove izbore mobilisala svoje članove bez obzira što su na njima morali da se kandiduju kao pojedinci, svojom propagandom kojom ukazuje da oni jesu partijski članovi, ova stranka jasno daje do znanja da se neće ustručavati da pogazi neotuđivo pravo građana na lokalnu i mesnu samoupravu.

– Podsećamo da članovi vladajuće partije koji su činili savete mesnih zajednica u većini mesta u Vojvodini i Srbiji, poslednjih godina čine sve da te savete obesmisle, tako što odbijaju svaku autentičnu inicijativu koju predlažu građani. Na delu je potiskivanje građana iz institucija i ukidanje njihovih političkih prava. Zato je glasanje za preko sedamdeset građanskih i nestranačkih kandidata na izborima za savete mesnih zajednica u Novom Sadu, prilika da ove lokalne institucije građani pokušaju da vrate u svoje ruke – navode Vojvođanske NVO.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari