Voker savetnik Tačija 1Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

Bivši šef OEBS na Kosovu Vilijam Voker biće savetnik predsednika Kosova Hašim Tačija, njegova kompanija će dobijati 7.000 evra mesečno za pomoć Tačiju, javlja Kallxo.

U avgustu, kancelarija predsednika Kosova sklopila je ugovor sa Fondacijom bivšeg šefa misije OEBS na Kosovu, za profesionalne savete. Fondacija Voker, koju su osnovali Voker i Hasan Šalja 2017. godine, potpisala je, kako se ističe, ugovor sa Tačijem o pružanju saveta.

Na mesečnom nivou, toj fondaciji će za konsultacije koje će davati Tačiju, biti uplaćivano sedam hiljada evra.

Ukupno je 35.000 evra koštao ugovor za savete između Fondacija Voker i Predsedništva Kosova.

Taj ugovor je potpisan početkom avgusta i važiće pet meseci. Sporazum između Tačija i Vokera bio je ugovorni, što znači da nije bilo javnog poziva, ali su se strane saglasile da ga potpišu.

„Pružalac usluga, u svojstvu angažovanog, radi sprovođenja ustavnih ovlašćenja predsednika, pružaće naprednu ekspertizu u pitanjima koja uključuju, ali nisu ograničena, na sledeći način: Zastupništvo Kosova iznutra i spolja, proširenje i jačanje odnosa Kosova sa drugim državama… „, neki su od zadataka koje je Fondacija Voker dužna da obavlja u službi predsednika Kosova, prenosi klix.ba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari