Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je juče u Helsinkiju sa predsednikom Finske Saulijem Ninistom i predsednikom vlade Aleksanderom Stubom o putu Srbije ka Evropskoj uniji, predsedavanju OEBS-u, odnosima u regionu i o situaciji u Ukrajini. „Srbija je veoma važna zemlja u regionu Zapadnog Balkana i zbog procesa pridruženja, predsedavanja OEBS-u, kao i zbog dobrih odnosa koje Srbija ima sa drugim zemljama“, naglasio je finski premijer.


Vučić je zahvalio finskom kolegi na podršci koju pruža Srbiji na putu ka Evropskoj uniji, što je strateški cilj Srbije. „Voleli bismo da budemo kao Finska. Da teškim radom dođemo do dobrih rezultata“, istakao je Vučić.

Na pitanje novinara da li Finska podržava otvaranje poglavlja u pregovorima Srbije i EU, Stub je rekao da na te procese ne može da utiče, ali da Finska podržava proces proširenja i da se nada da će poglavlja biti otvorena što pre. Vučić je naglasio da Srbija prvo mora da završi sve svoje obaveze. „Nadam se da će poglavlja biti otvorena uskoro, ali mi to ne radimo zbog poglavlja, već zbog Srbije i njene bolje budućnosti“, dodao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari