U holu Narodnog pozorišta u Užicu, u subotu tokom manifestacije Pozorište otvorenog srca koju je Grad namenio najmlađim sugrađanima, dogodio se skandal, koji je, prema svedočenjima očevidaca, izazvao pripadnik užičkog odseka BIA. Prema njihovim tvrdnjama, naočigled dece i roditelja, on je „vređao , psovao i pretio osoblju, jer je navodno zbog gužve bio iznerviran i zabrinut za bezbednost svoje dece“.

– Došao je sa suprugom i dvoje dece, uzrasta oko sedam i jedanaest godina. U holu je, uoči predstave oko 18 časova, bila velika gužva, a kada su se otvorila vrata pozorišne sale, krenuo je stampedo dece i roditelja. On je, vidno uzbuđen, počeo da viče na radnika pozorišta pored vrata, pitao ga da li zna ko je on, a potom mu pokazao službenu legitimaciju pripadnika BIA. Radnik pozorišta je ostao pribran i smireno mu skrenuo pažnju da radi svoj posao, ali je „debeovac“ zahtevao da razgovara sa osobom iz organizacije – svedoče za Danas očevici, koji iz razumljivih razloga žele anonimnost.

Kada je ta osoba došla, nastavio je i nju da vređa i psuje. Ponovo je izvadio službenu legitimaciju i u jednom trenutku rekao: „Sad ću sve da vas postrojim i pohapsim!“ Situacija se smirila kada je došao Radovan Ristović, član Gradskog veća zadužen za kulturu, svedoče građani i pitaju se da li će pripadnik BIA biti pozvan na odgovornost za takvo ponašanje i zloupotrebu službene legitimacije.

U Policijskoj upravi Danasu je rečeno da niko iz pozorišta nije prijavio incident, a o njemu juče nisu želeli da govore radnici pozorišta, koji su trpeli uvrede i pretnje.

Direktor pozorišta Zoran Stamatović kaže za Danas da zbog porodičnih problema u subotu po podne nije bio u toj ustanovi, tako da ne zna detalje, ali da su ga zaposleni obavestili da je jedan čovek protestovao.

– Uvek imamo nekoga ko se buni iz raznih razloga, ali ne znam detalje, niti identitet tog čoveka – rekao je Danasu Stamatović.

Radovan Ristović, član Gradskog veća zadužen za kulturu, nije želeo da komentariše skandal.

S druge strane, gradonačelnik Užica Jovan Marković oštro je osudio ponašanje pripadnika BIA.

– Najmlađi sugrađani imali su priliku u subotu da uživaju u pozorišnoj umetnosti, u dešavanju koje je organizovao Grad. Naš cilj je bio da decu edukujemo kroz predstave i druženje sa glumcima, tako da je za osudu ponašanje pripadnika Bezbednosno-informativne agencije. Ti ljudi bi trebalo da ponašanjem služe za primer, a ne da prave probleme ne samo u pozorištu nego i na drugim mestima – rekao je Danasu Jovan Marković, gradonačelnik Užica.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari