Određeni biznismeni i kriminalci uz pomoć pojedinih pripadnika policije prisluškivali su predsednika Srbije Tomislava Nikolića i prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, i u državnom vrhu je to shvaćeno kao priprema državnog udara, saznaje Danas u bezbednosnim krugovima.


Određeni biznismeni i kriminalci uz pomoć pojedinih pripadnika policije prisluškivali su predsednika Srbije Tomislava Nikolića i prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, i u državnom vrhu je to shvaćeno kao priprema državnog udara, saznaje Danas u bezbednosnim krugovima. Nalog za prisluškivanje izdat je pre tri dana, što se vremenski poklapa sa javnom polemikom između Vučića i vlasnika kompanije Delta Miroslavom Miškovićem, i Vučićevom izjavom da Mišković nije jači od države.

                      Prema izvorima Danasa, raspored Vučićevog kretanja, do koga se došlo prisluškivanjem, dostavljen je i pripadnicima podzemlja. Zbog toga je nivo obezbeđenja Vučića, koji je i ministar odbrane i šef Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, podignut. Od prekjuče Vučića, sem pripadnika Vojske Srbije, čuvaju  i pripadnici BIA, naoružani dugim cevima.

 

Kako Danas saznaje, Nikolića i Vučića su razljutile informacije o „proboju“ njihove zaštite, odnosno da su prisluškivani. Sa detaljima tog upada upoznato je i Tužilaštvo za organizovani kriminal koje priprema krivične prijave protiv onih koji su umešani. Pripadnici policije koji su učestvovali u ovoj nezakonitoj akciji, „preračunali“ su se u tom smislu, što nisu uzeli u obzir da je Vučić uspeo posle formiranja novog rukovodstva da uspostavi efektivnu kontrolu nad službama bezbednosti, preciznije nad Bezbednosno-informativnom agencijom. Do informacije o proboju sistema bezbednosti i prisluškivanju došli su upravo radnici BIA, rečeno je našem listu.

Opširnije u štampanom izdanju

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari