VSS pozvao Zagorku Dolovac da otvori istragu u Ministarstvu odbrane 1Foto: Vojni Sindikat Srbije /Facebook

Vojni sindikat Srbije (VSS) pozvao je republičku javnu tužiteljku Zagorku Dolovac da hitno otvori istragu u Ministarstvu odbrane i utvrdi na koji način je „na osnovu diskriminacije“ vojnih penzionera i ratnih rezervista napravljena šteta veća od 220 miliona evra.

„Osnovano sumnjamo da su u ovu pljačku upleteni najbliži saradnici ministra odbrane Aleksandara Vulina, zato što je novac od oko 120 hiljada tužbi završio na računima advokatskih kancelarija i privatnih izvršitelja, a da pritom vojni penzioneri i ratni veterani od toga nisu videli ni dinara“, navodi se u saopštenju.

Dodali su da je posebno važno proveriti ulogu advokata Zorana Lazića, sekretara Ministarstva odbrane, zato što je, kako tvrde, od strane VSS, još u januaru 2018. bio upozoren o „sumnjivim poslovima“ advokatskih kancelarija i privatnih izvršitelja.

„Sindikat je Laziću izneo konkretan predlog kako da se spreči pljačka državnog budžeta, tražeći da Ministarstvo odbrane i Vlada donesu akt kojim će se svim veteranima priznati da su diskriminisani. Na taj način jednostavno bi se sprečilo podnošenje tužbi i materijalna šteta po budžet u desetinama miliona evra od koga se bogate samo pojedini advokati i izvršitelji“, istakao je Sindikat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari