Vučić: Ako sam jedan metak prodao nekoj firmi i zaradio dinar, više nisam predsednik 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom tvrdnji da je umešan u trgovinu oružjem, da neće biti predsednik ako mu nađu da je „prodao jedan metak bilo kojoj firmi i zaradio jedan dinar“.

„Evo da mi pronađu bilo koju stvar, jedan metak da sam prodao bilo kojoj firmi i zaradio jedan dinar na bilo koji način, ja više nisam predsednik“, rekao je Vučić nakon radne večere u Briselu za televiziju Pink.

Vučić je rekao da ga je „sramota da odgovara na te optužbe“.

„U životu nisam praćku prodao“, izjavio je Vučić za Pink.

On je rekao da su osobe iz Palestine koje je spomenula poslanica Marinika Tepić, ljudi koji su bili u zvaničnim delegacijama jedne zemlje i da se te osobe ne nalaze na bilo kojim Interpolovim poternicama.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je ranije danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić 2013. godine, kada je bio ministar odbrane, posredovao u „državnom ugovaranju trgovine oružjem sa Libijom“ i upitala ga „zbog čijih interesa“ su stradali službenici ambasade Srbije u toj zemlji Slađana Stanković i Jovica Stepić 2015, i ambasador Oliver Potežica 2017. godine.

Ona je izrazila očekivanje da se Vučić „ovoga puta neće zavlačiti u mišju rupu“ i da „neće poturati stranačke koleginice da odgovaraju umesto njega“ kao u slučaju pitanja koje mu je postavila prošle nedelje u vezi „saradnje sa Mohamedom Dahlanom, čovekom sa Interpolove poternice“ i njegovim saradnikom Adhamom Abo Madalalom, koji su po njenim rečima, „posredovali u najštetnijim ugovorima za Srbiju u vezi UAE, ne samo kada je reč o Er Srbiji, Beogradu na vodi, već i u vezi organizovane trgovine oružjem“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari