Vučić: Berlinski proces je velika nada za region 1Foto: FoNet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Trudimo se da situaciju u Srbiji održimo stabilnom, kako bi i region bio stabilan, izjavio je danas predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova i međunarodne saradnje Italije Anđelinom Alfanom.

Vučić je zahvalio na podršci Italije evropskom putu Srbije i istakao da mnogo očekuje od sastanka lidera Zapadnog Balkana i EU u Trstu.

„Berlinski proces je velika nada za region i želimo da vidimo više konkretnih rezultata u programima infrastrukture“, rekao je Vučić.

Alfano je, kako se navodi u saopštenju, iskazao poštovanje prema „bilateralnim odnosima i reformskim procesima Vlade“ Srbije.

On je dodao da je razgovarao sa velikim brojem italijanskih investitora koji su mu rekli da su veoma zadovoljni poslovnim ambijentom u Srbiji, „a to je za nas ključno“.

Alfano je istakao da su borba protiv korupcije, izmene krivičnog zakona i pravnog sistema ključne tačke uspeha srpske vlade u domenu prava, dodajući da su ekonomija i pravni sistem dobre baze za jačanje odnosa dveju zemalja.

„Pravo mesto za Srbiju je Evropa i ja želim da pružim podršku Vašim ambicijama da postanete deo evropske porodice“, istakao je Alfano.

Vučić i Alfano su razgovarali o odnosima dveju zemalja, situaciji u regionu i nastavku dijaloga sa Prištinom, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari