Vučić: BiH u Srbiji ima pravog i iskrenog prijatelja 1Foto: Twitter

Bosna i Hercegovina u Srbiji ima pravog i iskrenog prijatelja, izjavio je u Sarajevu predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Ne slažemo se uvek u svemu, ali naši odnosi su otvoreni i iskreni, rekao je Vučić, prenosi N1.

Predsednik Srbije rekao je na konferenciji za novinare u Sarajevu da je sa članovima Predsedništva BiH dogovono da dve zemlje sve probleme rešavaju razgovorima.

“Najvažnije je da kažem – bez obzira što znam da mnogi neće u to da poveruju i da se poneki koji su glasali za mene neće obradovati – došao sam u Sarajevo da kažem da u Srbiji BiH ima pravog i iskrenog prijatleja”, rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa članom Predsedništva BiH Draganom Čovićem.

Srbija, prema njegovim rečima, svoje prijateljstvo pokazuje kroz poštovanje teritorijalnog integriteta BiH, jačanje ekonomskih, političkih i svih drugih veza.

“Moja reč da je neko prijatelj nije floskula ni forma. Moja reč ima značenje. Izgovorio sam je ne samo kao Aleksandar Vučić, nego kao predsednik Srbije. Što se tiče odnosa Srbije prema BIH budite mirni i spokojni”, rekao je Vučić i podvukao da Srbija BiH neće praviti nikakve probleme.

Za Beograd je, kako je rekao, najvažnije daa se tri naroda u BiH dogovaraju i da se poštuje Dejtonski sporatum. “Ne mešamo se, sve drugo je na njima”, rekao je Vučić.

Srbija, kako je rekao Vučić, završava formiranje Komisije za granice i uveren je da će razgovori o formiranju konačne granice između dve zemlje biti “dramatično ubrzani”. Podsetio je da je ostalo nerešeno pitanje još tri odsto granice i poručuje da su dve zemlje blizu pronalaska rešenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari