Vučić Čepurinu: Zabrinuti smo zbog formiranja vojske Kosova 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je danas ambasadoru Rusije Aleksandru Čepurinu veliku zabrinutost Srbije zbog najava formiranja vojske Kosova, suprotno Rezoluciji 1244, jedinom pravnom okviru koji je u skladu sa međunarodnim javnim pravom i postignutim dogovorima.

Vučić je zamolio Čepurina da predsednika Vladimira Putina i rukovodstvo prijateljske Rusije upozori da Srbiju i region kao da neko namerno gura u sukob, saopšteno je iz kancelarije predsednika Srbije.

„Srbija ničim ne izaziva nestabilnost, ali ćemo stalnim provokacijama biti dovedeni u bezizlaznu situaciju da štitimo srpski narod na Kosovu i Metohiju. Srbija ne sme da dozvoli progon sopstvenog naroda“, rekao je Vučić.

Čepurin je rekao da je pitanje Kosova i Metohije dugotrajan problem za koji treba tražiti razumno rešenje, korisno za sve. On je naglasio da zvanična Moskva s pažnjom prati razvoj situacije, što se vidi i po reagovanjima Ministarstva spoljnih poslova Rusije. Vučić i Čepurin konstatovali su da dobro teku pripreme za predstojeću posetu Putina Srbiji, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari