Vučić čestitao Borisu Džonsonu pobedu na izborima 1Foto: Beta/Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas britanskom premijeru Borisu Džonsonu pobedu na vanrednim parlamentarnim izborima.

Vučić je u čestitki naveo da se ponovo pokazalo da su samo snažnim liderima, sa čvrstom voljom da ne posustanu u vremenima izazova, birači odani i u teškim trenucima.

„Uveren sam da će izborna pobeda da vas inspiriše da se svojim bogatim političkim iskustvom, a uz neiscrpnu energiju i jasnu viziju, još odlučnije suočite sa preprekama pred Velikom Britanijom i povedete britansko društvo stabilnim putem napretka“, rekao je Vučić.

Istakavši da Srbija želi da sa Velikom Britanijom uspostavi strateški važne odnose, Vučić je dodao da je pred dve države zajednički cilj da srpsko-britanske odnose uzdignu na nivo istinskog partnerstva, kakvi nikada nisu bili, a kakvi bi trebalo da budu.

Vučić je izrazio nadu i veru da će ponovo imati priliku da ugosti Džonsona u Beogradu, kao prvog britanskog premijera koji bi posetio Srbiju posle 40 godina.

„Vašom posetom biste potvrdili da je želja za snažnijim i bogatijim srpsko-britanskim vezama obostrana. U Srbiji ćete uvek da imate pouzdanog partnera u razvoju političkog dijaloga i jačanju ekonomske saradnje dveju zemalja, kao i čvrst oslonac za miran i stabilan Balkan“, navodi se u čestitki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari