Vučić čestitao Dan pobede Putinu 1Foto: BETAPHOTO/ VLADA SRBIJE SLOBODAN MILJEVIĆ/ MO

Kako je saopštila predsednikova Služba za saradnju sa medijima, Vučić je Putinu čestitao „jedan od najsvetlijih datuma u istoriji čovečanstva“.

„Čestitam i bratskom ruskom narodu, koji je veliku pobedu u Drugom svetskom ratu izvojevao svojim vanvremenskim patriotizmom, junaštvom i žrtvovanjem“, istakao je on u pisanoj čestitki.

Naveo je da mu je čast što je srpski narod, rame uz rame sa ruskim i drugim slobodarskim narodima, svojim herojstvom u Drugom svetskom ratu obezbedio bolju budućnost za naredne generacije.

„Naša zajednička borba na strani prava i pravde obavezuje nas da, uz večitu zahvalnost, čuvamo uspomenu na svakog pojedinca, koji je život izgubio u plemenitoj misiji za slobodu, mir i nezavisnost. Zato i ove godine u Srbiji, kao i u Rusiji, ponosno korača ‘Besmrtni puk‘. S ponosom se sećam svog učešća u tom maršu neizbrisivog sećanja prošle godine sa Vama u Moskvi, a posle veličanstvene parade na Crvenom trgu“, dodao je Vučić.

On je, takođe, izrazio zahvalnost za pomoć Rusije u odbrani nezavisnosti Srbije i njenih državnih i nacionalnih interesa.

„Uz želje da sa mnogo mudrosti i snage nastavite da postižete uspeh na odgovornoj dužnosti i bratski ruski narod vodite putem napretka, primite, ekselencijo, moje srdačne pozdrave, i izraze dubokog uvažavanja“, navodi se u čestitki predsednika Vučića.