Vučić čestitao Dan Republike Srpske Željki Cvijanović 1Foto: Beta/Miloš Miškov (arhiva)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas Dan Republike Srpske predsednici RS Željki Cvijanović „uz najbolje želje za njen dalji napredak“, saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

„Na dan Svetog Stefana, primite moje iskrene čestitke za Dan Republike Srpske, uz najbolje želje za njen dalji napredak. Uz Vašu nepokolebljivu volju da odgovorite na različite izazove, kao i istrajan rad da gradjanima Republike Srpske obezbedite blagostanje, uvek računajte i na nesebičnu podršku Srbije“, naveo je Vučić u čestitki.

Vučić je poručio da će Srbija, u ime neraskidivih kulturnih i duhovnih veza, kao iskren prijatelj i pouzdan partner, uvek biti snažan oslonac Republici Srpskoj

„U isto vreme, čuvajući mir i stabilnost u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, Vi nam pomažete da se posvetimo ekonomskom prosperitetu Srbije i ostvarenju zajedničkih planova. Želim svima u Republici Srpskoj dobro zdravlje, sreću u ličnom životu i uspeh u radu. Živela Republika Srpska i živela Srbija!“, naveo je Vučić.

Kao Republika srpskog naroda Bosne i Hercegovine, RS je formirana 9. januara 1992. godine odlukom Skupštine srpskog naroda u Bosni i Hercegovini. Opštim okvirnim sporazumom za mir u BiH iz 1995. godine postala je medjunarodno priznata kao entitet Bosne i Hercegovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari