Vučić čestitao Džonsonu na izboru za novog britanskog premijera 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je na izboru novom britanskom premijeru Borisu Džonsonu i naveo da će mu biti pouzdan partner u razvoju političkog dijaloga i jačanju ekonomske saradnje dve zemlje, saopštio je kabinet srpskog predsednika.

„Vaš izbor svedoči o velikom poverenju koje je ukazano koliko Vašem iskustvu, toliko i idejama da odgovorite na izazove s kojima se suočava Velika Britanija. Uveren sam da ćete, kako ste i sami rekli, doneti novu energiju Vašoj zemlji i povesti je sigurnim putem napretka“, napisao je Vučić u čestitki Džonsonu.

Vučić je rekao da se nada da će Džonson biti prvi britanski premijer koji će posetiti Srbiju posle gotovo 40 godina, navodi se u saopštenju.

„Vašom posetom potvrdili biste da je želja za jačim i bogatijim srpsko-britanskim vezama obostrana, što bismo mi u Srbiji poštovali i cenili“, kazao je Vučić.

On je naveo da Srbija poštuje doprinos Velike Britanije Berlinskom procesu i saradnji na Zapadnom Balkanu, i dodao da će Beograd, vodeći politiku mira, nastaviti da se bori za stabilnost u regionu, kao osnovi za ekonomski i svaki drugi napredak.

„U isto vreme želim da zahvalim britanskoj vladi što je projektima poput digitalne transformacije i jačanja e-Uprave, finansirane kroz Fond za dobru upravu, podržala proces reformi u Srbiji“, navodi se u Vučićevoj čestitki Džonsonu, bivšem šefu diplomatije i bivšem gradonačelniku Londona.

Vladajuća britanska Konzervativna stranka izabrala je Džonsona za svog novog lidera koji će sutra preuzeti i funkciju premijera. Džonson, koji je od početka važio za velikog favorita, porazio je U nadmetanju za liderstvo šefa britanske diplomatije Džeremija Hanta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari