Vučić čestitao Putinu Dan Rusije 1Foto: AP Photo/Darko Vojinovic) (arhiva)

Predsednik Srbije Aleksandar uputio je danas čestitku predsedniku Vladimiru Putinu povodom Dana Rusije poželevši mu da nastavi da vodi zemlju „putem blagorodne budućnosti“ i rekao da tradicija bratskih odnosa Srbije i Rusije predstavlja čvrstu osnovu za dalje jačanje njihovog strateškog partnerstva.

Vučić je prisustvovao danas prijemu u ruskoj Ambasadi povodom obeležavanja Dana Rusije i tom prilikom čestitku za Putina uručio ruskom ambasadoru Aleksandru Bocan-Harčenku, saopšteno je iz Predsedništva Srbije.“Viševekovna tradicija bratskih odnosa naših zemalja, isprepletane sudbine naših naroda i vrednosti koje delimo, predstavljaju čvrstu osnovu za dalje jačanje strateškog partnerstva, zasnovanog na medjusobnom poštovanju i poverenju. Ostajem lično posvećen razvoju čvrstog prijateljstva i svestrane saradnje Srbije i Rusije“, navodi se izmedju ostalog u poruci ruskom predsedniku.

Vućić je rekao i da prijateljstvo srpskog i ruskog naroda karakteriše i medjusobna solidarnost, što je potvrdjeno i tokom pandemije kovida-19 i naglasio da Srbija neće zaboraviti velikodušnost Rusije i nesebičnu pomoć u borbi protiv tog savremenog izazova.

Vučić je ponovio zahvalnost Rusiji i Putinu lično za „aktivnu podršku državnim i nacionalnim interesima Srbije i njenoj politici mira, u korist stabilnosti regiona“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari