Vučić čestitao Siju: Zahvaljujući KP, Kina izrasla u glas mira i stabilnosti 1Foto:Beta/Miloš Miškov

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je kineskoj ambasadorki Čen Bo uručio čestitku upućenu predsedniku Si Đinpingu povodom stogodišnjice Komunističke partije Kine.

Vučić je u čestitki naveo da je „zahvaljujući KP Kine, uz politiku otvaranja i reformi i neuporedive razvojne uspehe, Kina izrasla u ekonomsku silu i predvodnika u oblasti inovacija i modernih tehnologija, kao i u glas mira i stabilnosti na globalnom planu“, saopštio je kabinet predsednika Srbije.

Na sastanku sa Čen Bo, Vučić je rekao da je ponosan na činjenicu da su odnosi Srbije i Kine „na najvišem istorijskom nivou“ i da je uveren da će saradnja biti nastavljena „u duhu svestranog strateškog partnerstva“, navodi se u saopštenju.

Vučić i Čen Bo su razmotrili aktuelne i moguće srpsko-kineske infrastrukturne projekte, uključujući projekat izgradnje fabrike vakcina.

Predsednik Srbije se posebno interesovao za projekat auto-puta Preljina-Požega i pruge Beograd-Novi Sad, koji treba da budu pušteni u rad početkom sledeće godine, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari