Vučić čestitao telefonom Erdoganu 1Foto: EPA-EFE/Đorđe Savić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras telefonom sa predsednikom Republike Turske Redžepom Tajipom Erdoganom i čestitao mu na pobedi na lokalnim izborima, u većini turskih gradova, saopšteno je iz kabineta.

Kako se precizira Vučić je rekao da se raduje nastavku saradnje sa predsednikom Erdoganom, jer “Srbija pridaje veliki značaj istinskom prijateljstvu sa Turskom i posvećena je dobrim i čvrstim bilateralnim odnosima”.

On je naglasio da Srbija ostaje pouzdan partner, kako bi, uz međusobno razumevanje i poštovanje, dalje razvijali političke odnose i širili ekonomsku i svaku drugu saradnju. 

Takođe u razgovoru je pomenuo da se raduje skoroj poseti predsednika Erdogana, kada će zajedno obeležiti jubilej – 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Turske.

Čestitka i za novu predsednicu Slovačke

Vučić je uputio danas čestitku Zuzani Čaputovoj povodom izbora za predsednicu Slovačke i poželeo joj uspeh u radu. “

Želim da istaknem našu zahvalnost prijateljskoj Slovačkoj Republici na principijelnom stavu da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Republike Srbije, kao i na snažnoj podršci na evropskom putu“, naveo je Vučić. On je novoj predsednici Slovačke poručio da će Srbija biti iskren prijatelj i pouzdan partner Slovačke

. „Nadam se da će naše dobre političke odnose pratiti još bolje ekonomske veze i saradnja u svim drugim oblastima, na dobrobit građana naših dveju zemalja“, navodi se u čestitki Vučića Zuzani Čaputovoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari