Vučić čestitao Trampu Dan nezavisnosti 1Foto: EPA / ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku predsedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trampu povodom Dana nezavisnosti, saopštila je pres služba predsednika.

U pismu je istakao u ime građana Republike Srbije i u svoje ime, srdačne čestitke i želje za prosperitet  SAD i blagostanje prijateljskog američkog naroda.

„Dozvolite mi da ovom prilikom izrazim svoju punu spremnost na saradnju sa Vama i zvaničnicima Sjedinjenih Američkih Država na ostvarivanju zajedničkih ciljeva. Uveren sam da ćemo u predstojećem periodu nastaviti sa intenzivnim unapređenjem i razvijanjem bilateralne saradnje i partnerskih odnosa naših država, što će doprineti ne samo prosperitetu naših dveju zemalja, već i obezbeđivanju dugoročne i održive stabilnosti regiona Zapadnog Balkana. Želeo bih da ponovim da Republika Srbija ostaje snažno opredeljena za nastavak Briselskog dijaloga i punu implementaciju do sada dogovorenog“, navodi Vučić i čestitki.

Prema njegovim rečima, Srbija prepoznaje i izuzetno vrednuje podršku koju dosledno pružaju našim naporima u procesu evropskih integracija i sprovođenju unutrašnjih reformi.

„Posebno bih istakao veliko zadovoljstvo zbog unapređenja ekonomske saradnje i prisustva brojnih američkih kompanija na našem tržištu. Želeo bih da ponovim da Republika Srbija i njeni građani ostaju privrženi očuvanju civilizacijskih tekovina i demokratskog poretka, mira i blagostanja svih naroda sveta i borbi sa izazovima koje nosi današnje vreme“, navodi se u čestitki predsednika Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari