Vučić: Da narod Sirije oseti mir i slobodu 1Foto: Printscreen/RTS

Predsednik Republike Aleksandar Vučić sastao se danas sa Njegovim blaženstvom patrijarhom antiohijskim i svega Istoka G. Jovanom H i Njegovom svetošću patrijarhom srpskim G. Irinejom.

Poglavar drevne pravoslavne crkve na Bliskom istoku upoznao je predsednika Vučića sa iskušenjima kroz koja je tokom ratnih godina prolazio pravoslavni narod Sirije i naglasio istorijsku bliskost i povezanost Antiohijske i srpske patrijaršije, kao i zadovoljstvo višednevnom posetom Srbiji.

Kako se navoi u saopštenju, patrijarh Jovan H se naročito zahvalio predsedniku Vučiću na ličnom angažovanju i posvećenosti koju je doskora kao predsednik Vlade, a odskoro kao predsednik Republike, pružao i pruža SPC.

„Predsednik Vučić je izrazio nadu da će narod Sirije u budućem periodu osetiti blagodeti mira i slobode, te da će ratne patnje i stradanja ostati u prošlosti. Posebna tema razgovora predsednika sa dvojicom patrijaraha bio je težak položaj srpskog naroda na Kosovu i Metohiji“, ističe se u saopštenju.

Susretu predsednika i dvojice patrijaraha prisustvovali su Visokopreosvećeni mitropoliti Akre g. Vasilije, Njujorka i Severne Amerike g. Josif, mitropolit zagrebačko-ljubljanski g. Porfirije, Preosvećeni episkopi bački g. Irinej, šumadijski g. Jovan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari