Vučić danas i sutra u Skoplju sa Zaevim i Ramom o "mini Šengenu" 1Foto: BETAPHOTO/Predsednistvo Srbije/Dimitrije Goll/DS (Arhiva)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi danas i u četvrtak u Skoplju, gde će se sastati sa predsednikom Vlade Severne Makedonije Zoranom Zaevom i predsednikom Vlade Albanije Edijem Ramom u okviru inicijative za saradnju poznate pod nazivom „mini Šengen“.

Tokom boravka u Skoplju, Vučić će sa premijerima Zaevom i Ramom učestvovati na Ekonomskom forumu za regionalnu saradnju u organizaciji privrednih komora Srbije, Severne Makedonije i Albanije.

Kako podseća RTS, Vučić je prošle sedmice najavio da će na regionalnom ekonomskom forumu u Skoplju biti promenjeno ime inicijative „mini Šengen“.

Najavio je i potpisivanje tri sporazuma i da će na graničnim prelazima biti napravljene „brze trake“ za brži prolaz ljudi iz regiona, kao što postoje posebne trake za ljude iz EU na ulazu u evropske zemlje.

„Radili smo na tri dokumenta i verujem da ćemo ih potpisati u Skoplju, to su važni dokumenti o trgovini, radnim dozvolama i u međusobnoj podršci u slučaju požara, poplava i drugih katastrofa, što je u interesu naših naroda“, rekao je Vučić.

On veruje da se u Skoplju će mnogo toga uraditi za ekonomski napredak celog regiona i Srbije.

Trudićemo se još stvari da dogovorimo za one koji pripadaju zemljama malog Šengena, kojem će dati ime, jer nemamo veze sa Šengenom. Pokazaćemo da možemo da idemo još dalje, istakao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari