Vučić dao odobrenje za polaganje zakletve srpskih sudija i tužilaca 1Foto: EPA/ KOCA SULEJMANOVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je dao odobrenje za polaganje zakletve srpskih sudija i tužilaca za stupanje u pravosudni sistem Kosova.

Što se mene tiče, dao sam odobrenje kao predsednik, a Vlada Srbije je posle današnje sednice dala odobrenje, izjavio je Vučić na aerodromu Batajnica, gde je prisustvovao poslednjim pripremama za sutrašnju centralnu manifestaciju obeležavanje Dana oslobođenja Beograda.

U uključenju u Vesti RTS, odgovarajući na pitanje o odlaganju zakletve pred predsednikom Kosova Hašimom Tačijem, Vučić je rekao „upravu su, mi smo cela dva dana zakasnili, a danas je 1.643. dan kako oni nisu primenili prvi bazični Briselski sporazum“.

Nijedno slovo iz Briselskog sporazuma nisu primenili, a optužuju Srbiju za nešto, izjavio je Vučić.

Mi smo spremni, što obećamo i potpišemo, mi to i uradimo, naglasio je on.

A i ovima, koji su garant ispunjavanja obaveza, ni 1.643. dan im neće pasti na pamet da ih opomene, dodao je Vučić i naglasio: Važno je da je Srbija pouzdan partner.

Povodom sutrašnje vojne parade na aerodromu Batajnica, Vučić je istakao da će građani moći da vide drugačiju sliku srpske vojske, što, kako je ocenio, „govori o porastu našeg standarda i brizi da sačuvamo vojnu neutralnost“.

Kako je rekao, beskrajno je zahvalan i posebno srećan.

Najlepši avioni su ovde i novi Migovi 29, prvi je naš, još nekadašnja dva helikoptera…Videćete šest orlova, avione Galeb G4, oklopna vozila Lazar i Miloš i haubice Nore, posle 25 godina lovačke rakete, naveo je Vučić i pozvao sve građane iz okolnih mesta da dođu da vide sve to što mnogo godina nisu mogli da vide.

Kako je istakao, to je drugačija slika snage Srbije i moći Srbije i on je beskrajno ponosan što je jedan mali šraf u tome.

Nisam siguran da su nam verovali šta ćemo sve da imamo, bili su skeptični. Jačaćemo armiju, povećati plate i ojačaćemo vojsku, najavio je Vučić.

Danas je vojska dramatičnio snažnija nego pre tri četiri godine. Moraćemo još da jačamo i još mnogo ćemo da jačamo, poručio je predsednik Srbije, istakavši da je on izabrani, a ne postavljeni vrhovni komandant.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari