Foto: Twitter / predsednik

Kako se navodi u saopštenju izdatom nakon sastanka sa ambasadorom Velike Britanije Denisom Kifom, Vučić je rekao da će Srbija uvek biti opredeljenja za mir i stabilnost u regionu.

On je zahvalio na podršci Vlade te zemlje, ukazavši Kifu na štetnost jednostranih mera Prištine koje ugrožavaju dijalog.

Vučić je izrazio interes Srbije za snaženje političkog dijaloga i razvoj ekonomske saradnje sa Ujedinjenim Kraljevstvom, sa nadom da se Bregzit neće odraziti na bilateralne odnose dve zemlje.

Kif je upoznao Vučića sa svim što se, u saradnji sa resornim ministarstvima, preduzima kako posle izlaska Britanije iz EU, ne bi bilo prepreka u bilateralnoj saradnji.

On je dodao da Vlada u Londonu projektima poput digitalne transformacije i jačanja e-Uprave, finansirane kroz Fond za dobru upravu, nastavlja podršku procesu reformi u Srbiji.

Kif je naglasio da njegova zemlja želi da ima pozitivnu ulogu u regionu i u njegovoj evropskoj budućnosti, kao i da deli ciljeve za postizanje stabilnosti i napredak na Zapadnom Balkanu, što pokazuje i kroz podršku Berlinskom procesu.

Povezani tekstovi