Vučić: Dogovor oko mosta na Ibru postignut dva puta 1Foto: EPA/ĐORĐE SAVIĆ

Dogovor oko mosta preko Ibra u Kosovskoj Mitrovici je postignut i 8. decembra i prošle nedelje u Briselu i nije mi jasno zašto ta stvar nije odmah završena, izjavio je danas predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

On je poručio da ne veruje ništa kosovskim Albancima, ni onima koji ih štite, kao i da sutra u severnom delu Kosovske Mitrovice počinje izgradnja „celog kompleksa“, sa svim onim što je neophodno Srbima.

Sačuvali smo mir, a Srbi imaju sve što su hteli, izjavio je Vučić, uz ocenu da je „smisao priče u tome kako da se izvrgne ruglu ono što je potpisano u Briselu pre četiri godine“.

Brine me i još nisam čuo odgovor zašto sve ovo nije završeno u Briselu, rekao je Vučić i izneo sumnju da je bilo pokušaja da se iz celog procesa isključi Beograd.

Zato su kupovali i podmićivali poslanike Srpske liste. Ne preporučujem im tu rabotu, dodao je Vučić i napomenuo da nije čuo ni odgovor ko krši procedure dogovorene u Briselu.

Srbija to nije i samo čekam da mi neko kaže da li sam nešto slagao, a dobar deo detalja nisam ni izneo u javnost, rekao je on i istakao da Priština verovatno čeka sledeću priliku da neki dogovor izvrgne ruglu.

Vučić je rekao novinarima da od Albanaca ne očekuje ništa, pošto oni žele da od Zajednice srpskih opština na Kosovu naprave nevladinu organizaciju „da pušta gramofonske ploče“.

Najvažnije je da smo sačuvali mir i stabilnost i želimo da nastavimo razgovore sa Albancima, rekao je Vučić.

Vučić je, odgovarajući na pitanje da je jedan američki kongresmen u pismu predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću predložio podelu Kosova, rekao da se radi o Dejnu Rorbaheru, za kojeg mu se čini da je blizak albanskom lobiju.

Mislim da se radi o pokušajima nekih drugih rešenja, što ne bih komentarisao jer naš Ustav govori o integritetu, zaključio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari