Vučić: Državno rukovodstvo nikada neće dozvoliti ponižavanje srpskih policajaca 1Foto: Beta/Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da državno rukovodstvo „nikada neće dozvoliti ponižavanje srpskih policajaca od bilo koga“. 

On je na proslavi Dana policije i MUP-a Srbije u Beogradu ocenio da građani imaju „mnogo razloga“ da budu zahvalni policiji koja je po njegovim rečima, pokazala ogromnu disciplinu i odgovornost tokom krize izazvane epidemijom korona virusa.

„Držali ste se hrabro i dostojanstveno i pokazali da zaslužujete policijsku značku. Skoro uvek ste se sa svim izazovima nosili uspešno“, rekao je predsednik Srbije.

Naveo je da je policija u prethodnom periodu jača za skoro 5.000 novih ljudi, četiri nova helikoptera dok su tri „na putu“, više od 700 novih vozila, kao i da su plate povećane za skoro 40 odsto.

„Od svih pozitivnih promena u policiji najprimetniji je porast uvažavanja od strane građana. To ne mogu ni Vlada ni predsednik Srbije da kupe ili poklone“, naveo je Vučić.

Kazao je da je posao državnog rukovodstva da uvek poziva i policiju i ljude u svojim redovima na poštovanje Ustava i zakona.

„Garantujem da nikada nećemo dozvoliti ponižavanje srpskih policajaca i da bilo ko gazi njihovo dostojanstvo. Svi politički lideri moraju izuzeti policiju iz svih svojih sukoba i pustiti policajce da časno obavljaju svoj posao“, kazao je Vučić.

On je u vezi sa postupanjem policije u nekim drugim zemljama tokom aktuelnih protesta ocenio da je srpska policija „uvek imala nepristrasan i odgovoran pristup u smirivanju tenzija“.

On je povodom Dana policije uručio zlatne medalje zaslužnim pripadnicima MUP-a dok su srebrne i bronzane medalje uručili ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i direktor policije Vladimir Rebić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari