Vučić i Bramerc: Ubrzati aktivnosti za privođenje osumnjičenih za ratne zločine 1Foto: Fonet/TV Fonet

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je glavnog tužioca Mehanizma za međunarodne krivične tribunale Serža Bramerca, koji je u poseti Beogradu radi priprema redovnog izveštaja za sednicu Saveta bezbednosti UN početkom juna.

Kako je navedeno u saopštenju, dvojica sagovornika razmotrili su saradnju Srbije i Tužilaštva Mehanizma za međunarodne krivične tribunale. Ocenjeno je da je ta saradnja zadovoljavajuća, s tim da je potrebno da Srbija ubrza ispunjavanje preuzetih obaveza i ubrza aktivnosti za privođenje osumnjičenih za ratne zločine. Na sastanku je dogovoreno da se poveća broj zaposlenih u Tužilaštvu za ratne zločine Republike Srbije.

Predsednik Vučić je rekao i da će Srbija, uprkos neslaganju oko nekih pitanja, nastaviti i jačati saradnju sa Tužilaštvom Mehanizma međunarodnih krivičnih tribunala.

Predsednik Vučić je prihvatio predlog glavnog tužioca Bramerca da naše nadležne institucije učestvuju u zajedničkim programima, kroz koje bi Tužilaštvo Mehanizma međunarodnih krivičnih tribunala, u vidu obuke i drugih vidova podrške, pomoglo primenu Strategije za ratne zločine u  Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari