Vučić i Čen Bo o postojećim i novim infrastrukturnim projektima 1Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorkom Kine Čen Bo o strateškoj saradnji dve zemlje, kao i o postojećim i novim infrastrukturnim projektima.

Sagovornici su razmotrili detalje u vezi sa komercijalnim ugovorom za izgradnju deonice auto-puta od Požege do Boljara, koja predstavlja izuzetan izazov za gradjevinare budući da će biti duga 107 kilometara i da će imati 97 mostova i veliki broj tunela, saopšteno je iz Predsedništva.

Vučić i Čen su razgovarali i o novim infrastrukturnim projektima poput izgradnje Sektora C beogradske obilaznice na auto-putu E-70/E-75 na deonici Bubanj Potok–Vinča–Pančevo, kao i o izgradnji koridora Požarevac-Gradište-Golubac.

Posebna tema razgovora bio je i jedan od najvećih komunalnih infrastrukturnih projekata revitalizacije i izgradnje kanalizacione mreže sa fabrikom za prečišćavanje otpadnih voda u 65 lokalnih samouprava u Srbiji, čime će se u značajnoj meri odgovoriti na ekološke izazove, ali i unaprediti kvalitet života gradjana Srbije.

Predsednik je istakao da je prijateljstvo dve zemlje utemeljeno i na doslednom poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije i politike „jedne Kine“.

Predsednik Vučić je podsetio da je Kina treći najveći trgovinski partner Srbije, kao i da investicije ove zemlje u Srbiju beleže stalan i snažan rast, saopšteno je.

Ambasadorka Čen je navela da će se izuzetna saradnja izmedju Srbije i Kine nastaviti još intenzivnijim tempom, te da će fokus obe zemlje ostati na borbi protiv pandemije i na ekonomskom rastu, kao i na infrastrukturnom i ekonomskom povezivanju kroz veliki broj inicijativa i projekata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari