Vučić i Čen Bo uoči foruma Pojas i put u Pekingu 1Foto: N1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se uoči posete Kini sastao sa kineskom ambasadorkom Čen Bo i izrazio veliko zadovoljstvo zbog predstojećeg učešća na forumu Pojas i put u Pekingu i susreta sa predsednikom Si Đinpingom, saopšeno je danas iz predsedništva.

Vučić je istakao da se iskreno nada da će predsednik Si, tokom sastanka u Pekingu, potvrditi svoju nameru da nam učini čast da ponovo poseti Srbiju.

On je rekao da ga raduje to što je i svojim radom doprineo da srpsko-kineski odnosi dostignu najvišu tačku razvoja u svojoj istoriji, do nivoa sveobuhvatnog strateškog partnerstva i čeličnog prijateljstva.

Ambasadorka Čen je rekla da joj je veoma drago što će Vučić ponovo posetiti Kinu.

Ona je naglasila da će drugi forum Pojas i put okupiti 40 svetskih šefova država i vlada, a da će Vučiću biti ukazana čast da bude među tri lidera koji će dati završnu reč.

Vučić je rekao da učešće na ovom forumu predstavlja veliku čast za Srbiju i potvrdu da Kina u našoj zemlji vidi pouzdanog partnera.

On je izrazio čvrstu podršku Srbije vizionarskoj ideji predsednika Sija.

„Inicijativa Pojas i put je potvrda da je za Kinu i predsednika Sija svaka zemlja, bez obzira na društveno i ekonomsko uredjenje, istorijsko nasledje ili stepen razvoja, ravnopravna i da samo zajedničkim naporima možemo sačuvati tekovine sadašnjosti i izgraditi budućnost kakvu želimo“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari