Vučić i Čepurin: Putinova poseta od velikog značaja za dalju saradnju 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Poseta ruskog predsednika Vladimira Putina bila veoma uspešna i od velikog značaja za dalji razvoj političkog dijaloga i ekonomske saradnje Srbije i Rusije, ocenili su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Rusije Aleksandar Čepurin.

Oni su razmotrili rezultate posete, koja je, kako je rekao ambasador Čepurin, „ostavila trag u zajedničkoj istoriji“, kao i konkretne korake za realizaciju dogovora i sporazuma potpisanih u Beogradu.

Kako se ističe u saopštenju, Vučić je rekao da je poseta predsednika Rusije velika čast za Srbiju, kao i za njega lično, a njihov petnaesti susret potvrdio je postojeće međusobno poštovanje i razumevanje, kao i tradicionalne bratske i prijateljske srpsko-ruske veze.

Ambasador Čepurin je zahvalio predsedniku Vučiću na toplom gostoprimstvu, zbog koje je, kako je rekao, „poseta predsednika Putina imala dušu“. On je istakao visok nivo bilateralnih odnosa Srbije i Rusije i rekao da su pokazane želja i namera Moskve da radi na daljem produbljivanju saradnje dveju zemalja.

Dvojica sagovornika su razgovarali o regionalnoj situaciji, posebno o stanju dijaloga Beograda i Prištine. Predsednik Vučić je rekao da će Srbija uvek biti opredeljena za mir i stabilnost i tako i delovati u budućnosti, ali da sadašnji zastoj u dijalogu može da bude prevaziđen samo kada Priština ukine nerazumne i štetne takse na srpsku robu.

Predsednik Vučić i ambasador Čepurin su razgovarali i o saradnji u oblasti energetike i obezbeđivanju stabilnog snabdevanja Srbije gasom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari