Vučić i Čepurin uoči sastanka sa Putinom 1Čepurin i Vučić Foto: Fonet/Zoran Mrđa arhiva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, uoči posete Moskvi i razgovora sa predsednikom Vladimirom Putinom, primio ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina.

Kako se navodi, predsednik Vučić je rekao da je počastvovan što će imati priliku da razgovara sa predsednikom Putinom i da očekuje da i ovaj sastanak ima veliki značaj za dalje učvršćivanje prijateljstva srpskog i ruskog naroda, kao i za razvoj svestrane saradnje dveju zemalja.

Vučić i ambasador Čepurin su razmotrili konkretne predloge za strateške projekte ekonomske saradnje u različitim oblastima, poput energetike i infrastrukture. Dvojica sagovornika su istakli da bi takvi projekti doneli veliku korist za ekonomski napredak Srbije i Rusije. S tim u vezi je najavljeno i skoro zasedanje Mešovitog komiteta za saradnju dveju zemalja.

Predsednik Vučić je rekao da su stabilnost Srbije, kao i mir i saradnja u regionu osnova državne politike, ali da ništa ne sme da ugrozi suverenost i nezavisnost naše zemlje. Takođe, predsednik Vučić je jasno i nedvosmisleno potvrdio da će Srbija ostati vojno neutralna zemlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari