Srbija kao garant Dejtonskog sporazuma čvrsto stoji na stanovištu poštovanja tog sporazuma, pružajući podršku Republici Srpskoj, poštujući i štiteći ono što su pripadnici sva tri naroda u BiH prihvatila pre 125 godina, rekao je prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić posle jučerašnjeg susreta u Beogradu sa predsednikom RS Miloradom Dodikom.


Prema Vučićevim rečima, Beograd želi da se te tekovine sačuvaju i i garantuje mir na prostoru BiH, poštujući njen integritet. On je naveo da su dve delegacije danas razgovarale o međusobnim odnosima, kako da zaposle više ljudi i dogovorile se da na brojnim projektima u Srbiji, ne samo infrastrukturnim, zajednički učestvuju.

Prvi vicepremijer je istakao i da će Srbija i Republika Srpska formirati zajednički organizacioni odbor za obeležavanje stogodišnjice Prvog svetskog rata.

Predsednik Republike Srpske je poručio da je stabilna Srbija, ekonomski jaka i integrisana u Evropu nacionalni i državni interes RS. „Samo takva Srbija obezbeđuje dovoljno komotnu poziciju i RS, koja takođe teži evropskim integracijama“, rekao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari