Vučić i Fernandes: Tradicionalno prijateljstvo i razumevanje Srbije i Argentine 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Argentine Rikarda Fernanda Fernandesa, kome je zahvalio na tome što je svojim diplomatskim iskustvom i posvećenim radom doprineo unapređenju odnosa Srbije i Argentine.

Predsednik Vučić je podsetio da je, tokom mandata ambasadora Fernandesa, otvaranjem Trga Republike Srbije u Buenos Ajresu i Parka Republike Argentine u Beogradu, potvrđeno da su, uprkos geografskoj udaljenosti, dve zemlje i dva naroda bliski. On je zahvalio na principijelnom stavu Argentine da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije.

Dvojica sagovornika su se saglasili da su tradicionalno prijateljstvo, međusobno razumevanje i zajedničko opredeljenje za očuvanje principa međunarodnog prava, čvrsta osnova da Srbija i Argentina intenziviraju politički dijalog i osnaže ekonomsku saradnju, kao i svaku drugu saradnju od obostranog interesa.

Ambasador Fernandes je podsetio da Srbija i Argentina imaju diplomatske odnose duge devedeset godina i da veoma ceni napore koje predsednik Vučić i srpska Vlada ulažu u razvoj saradnje. On je takođe istakao da je, tokom njegovog boravka u Beogradu, Srbija postigla značajne rezultate u oporavku ekonomije i da je sve interesantnija za strane investitore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari