Vučić i Havisto: Nedovoljno iskorišćene mogućnosti za ekonomsku saradnju Srbije i Finske 1Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Finske Peka Havisto saglasili su se danas u Beogradu da mogućnosti za ekonomsku saradnju dve zemlje nisu dovoljno iskorišćene i izrazili nadu da će kontakti srpskih i finskih kompanija biti intenzivniji.

Vučić je na sastanku izrazio zadovoljstvo zbog finskih investicija u Srbiji, kao i zbog zajedničkog obeležavanja 90. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa dve zemlje, saopštio je kabinet predsednika Srbije.

Zahvalio je Havistu na podršci Finske evropskom putu Srbije i dodao da je kontinuirana i aktivna podrška značajna, posebno imajući u vidu trenutno šestomesečno predsedavanje Finske Evropskoj uniji, navodi se u saopštenju.

Vučić je obavestio Havista o razlozima zastoja u dijalogu Beograda i Prištine i naveo da je Srbija spremna da se vrati dijalogu po ukidanju kosovskih taksi na uvoz robe iz Srbije, jer se, kako se navodi, „iskreno zalaže za postizanje stvarnog i održivog kompromisa“ u rešavanju kosovskog pitanja.

Predsednik Srbije je izrazio saučešće šefu finske diplomatije povodom današnjeg napada u tržnom centru u finskom gradu Kuopiju, gde je jedna osoba ubijena, a najmanje devet ranjeno.

Havisto se ranije danas sastao i s premijerkom Srbije Anom Brnabić i šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem, sa kojim je prethodno, u Arhivu Jugoslavije, otvorio izložbu „Beograd – Helsinki, 90 godina diplomatskih odnosa“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari