Vučić i Kejta o važnosti UNMIK-a na Kosovu 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa pomoćnicom generalnog sekretara UN za mirovne operacije Bintom Kejtom.

Predsednik Vučić pozdravio je dobru saradnju sa UN i istakao važnost UNMIK na KiM za obezbeđivanje mira i stabilnosti i zaštite srpskog naroda na KiM, saopštio je Vučićev kabinet.

On je izrazio zabrinutost zbog sve učestalijih napada Albanaca na Srbe.

Vučić je pomoćnici generalnog sekretara predao je listu incidenata koji su se dogodili tokom maja 2018. godine na teritoriji Kosova i Metohije koji predstavljaju dokaz o sistematskom i ozbiljnom nasilju nad Srbima koji žive u Pokrajini, kaže se u saopštenju.

„Srbija pridaje posebnu važnost UNMIK na KiM, u koju srpsko i drugo nealbansko stanovništvo ima najviše poverenja“, istakao je predsednik Vučić.

On je istakao da Srbija pridaje veliki značaj naporima UN na planu promocije i očuvanja mira i bezbednosti u svetu te izrazio zadovoljstvo zbog prisustva sve većeg broja pripadnika srpskih vojnih i policijskih snaga u mirovnim misijama UN.

On je pozdravio napore generalnog sekretara UN Gutereša, posebno u oblasti prevencije sukoba, uz uverenje da će koherentniji pristup i jačanje istitucionalne strukture UN obezbediti veću efikasnost u odgovoru na krizne situacije.

Pomoćnica generalnog sekretara Bintu Kejta zahvalila je na učešću srpskih bezbednosnih snaga u mirovnim operacijama UN, saopštio je Vučićev kabinet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari