Vučić i Mekalister možda za vikend u Guči 1Foto: Stanislav Milojković

Dejvid Mekalister, predsedavajući Komiteta za spoljne poslove Evropskog parlamenta i izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju, i predsednik Srbije Aleksandar Vučić bi za vikend mogli da posete Sabor trubača u Guči, saznaje Danas.

Vučić za Danas kaže da bi obojica trebalo da odu u Guču, ali da to još nije sigurno i potvrđeno. Kako je najavljeno iz Vučićevog kabineta, njih dvojica će razgovarati danas (subota) u vili Mir.

Mediji su nedavno izvestili da bi sa delegacijom stranih ambasadora Vučić u subotu trebalo da stigne na finalno takmičenje trubača, a želja mu je da diplomatskom koru predstavi izvorno srpsko stvaralaštvo, tradiciju i dobročinstvo našeg naroda. Ovo bi bio prvi odlazak Vučića na sabor trubača od kako je SNS 2012. preuzela vlast. Kako nam je rekao, u Guči je bio pre osam godina.

Mekalister, koji bi trebalo da bude u delegaciji ambasadora, ponovo se u Beograd vraća krajem avgusta. Prema našim saznanjima, on će biti u dvodnevnoj poseti Beogradu 24. i 25. ovog meseca na poziv Delegacije EU u Srbiji. Iako još nije utvrđeno s kim će sve razgovarati tokom posete, može se pretpostaviti da će se sresti sa novom premijerkom Anom Brnabić i ministarkom za evropske integracije Jadrankom Joksimović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari