Vučić: Imamo probleme sa Albancima na Kosovu, imaćemo i snage da zaštitimo Srbe 1Vučić u Sečnju Foto: Budućnost Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija ima politički problem sa Albancima na Kosovu, ali da se bori za očuvanje mira i stabilnosti i da će imati snage da zaštiti Srbe.

Onima koji misle da je Srbija slaba i da neće imati snage da zaštiti i sačuva svoj narod, Vučić je poručio da se „grdno varaju“.

Vučić je kazao da će Srbija imati mnogo više snage nego nekada, „ne busajući se u prsa“, da sačuva i zaštiti svoje ljude „koji bi samo da budu svoj na svome i na svojim ognjištima“.

„Što se ekonomije tiče vidim samo veliki prosperitet, ogroman boljitak, bolje puteve i veliki napredak. Mi imamo politički problem sa Albancima na Kosovu i Metohiji, jer imamo posla sa ljudima koji su nedogovrni i misle da je moguće da rade sve protivpravno. Oni misle da je moguće ili da progone Srbe ili da urade sve što misle protiv Srbije“, kazao je Vučić obraćajući se građanima Sečnja, koji je posetio u okviru kampanje „Budućnost Srbije“.

https://www.instagram.com/p/BvoZ_WkhtoC/

 

Vučić poručio građanima Sečnja: Imaćete novac za izgradnju hale i za prečistač kanalizacije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećao je danas građanima Sečnja da će u roku od sedam dana dobiti novac za izgradnju sportske hale, a u roku od dve nedelje novac za prečistač za kanalizaciju.

„U roku od sedam dana imaćete na opštinskom računu taj novac za halu. Posle toga jurite predsednika opštine da se to završava, a ja ću doći u inspekciju“, rekao je Vučić u obraćanju gradjanima Sečnja, koji obilazi u okviru kampanje „Budućnost Srbije“.

Predsednik Srbije rekao je da će za halu biti izdvojeno milion i po evra.

„Hoćemo da vidimo tu halu za našu decu i budućnost Sečnja… Gradili su kanalizaciju, a nema prečistača za kanalizaciju. Dobićete 60 miliona za prečistač za kanalizaciju“, rekao je Vučić.

Podsećajući da je u Zrenjaninu položen kamen temeljac za kinesku fabriku „Šandong Linglong“, Vučić je kazao da će u Banat doći još dve kineske kompanije, što će značiti nova radna mesta.

„Banat nam je najviše propadao, a sad se ponovo podiže i uveren sam da će naša deca i mladi ljudi imati budućnost“, rekao je Vučić.

On je penzionerima poručio da će im penzije rasti svake godine.

„Svake godine pa i ove godine imaćete novi rast penzija, pa i plata u javnom sektoru“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari