Vučić: Italija prvorazredni partner 1Foto: EPA-EFE/DJORDJE SAVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u razgovoru sa predsednicom Odbora za spoljne i evropske poslove Poslaničkog doma Italije Martom Grande, izrazio je zadovoljstvo zbog intenzivne i sadržajne saradnje Srbije i Italije, na nivou strateškog partnerstva.

On je rekao da je Italija prvorazredan partner Srbiji, kako politički, tako i ekonomski, s nadom da će još više italijanskih kompanija iskoristiti povoljno poslovno okruženje i investirati u Srbiji. Vučić je zahvalio za snažnu podršku Italije evropskom putu Srbije, kojoj aktivno doprinose i italijanski parlamentarci.

Marta Grande je rekla da je delegacija Odbora za spoljne i evropske poslove s razlogom izabrala Srbiju za svoju prvu posetu, imajući u vidu njen značaj za budućnost Balkana i doprinos miru i stabilnosti u regionu.

Govoreći o regionalnoj situaciji, Vučić je ukazao na neodgovorne postupke Prištine, pre svega na neopravdano uvođenje takse od sto odsto na srpske proizvode, koje ne samo da krši pravila CEFTA, već i pravo na život Srba na Kosovu i Metohiji.

„Iako se Priština oglušuje na zahteve iz EU i sveta da ukine takse, on je izrazio nadu da će biti dovoljno razuma da se to pitanje reši i time ispune uslovi za nastavak Briselskog dijaloga i sačuva mir i stabilnost u regionu“, izjavio je Vučić. Grande je, kako se navodi u saopštenju Pres službe predsednika Srbije, pohvalila miran i racionalan način na koji Srbija i predsednik Vučić pristupaju rešavanju aktuelnog problema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari