Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Ne vidim tu problem niti da je strašno. Slatko sam se nasmejao kako se to podiglo na viši nivo. Nismo bogzna šta novo saznali, rekao je Vučić novinarima posle učešća na Beogradskom bezbednosnom forumu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema informaciju o dolasku delegacije Evropske federacije novinara u Srbiju kako bi sagledala stanje medijskih sloboda, ali da su „svi u ovu zemlju dobrodošli“.

Za razliku od političkih protivnika odgovaram na svako pitanje, i uvek pristojno, rekao je Vučić novinarima i poručio da voli da se stvari objektivizuju i da se kaže u čemu je problem.

On je dodao da se nada da će svi napadi na novinare biti rasvetljeni.

Na prikazu Vojske Srbije na dan oslobođenja Beograda biće pokazano mnogo dobrih stvari, ali, nažalost, ne i belgijske puške „FN“ Herstal za jedinicu od 1.500 najpripremljenijih i najspremnijih vojnika, jer one stižu u martu, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ali, imamo druge puške… Biće pokazano tih 1.500 ljudi, koji treba da budu „krem de la krem“ vojske i spremni da prihvate prvi udar, rekao je Vučić novinarima posle izlaganja koje je imao na Beogradskom bezbednosnom forumu.

On je dodao i da će biti pokazano 10 aviona MiG-29, koliko Srbija nije imala dugi niz godina, kao i dva helikoptera Mi-17.

Vučić je najavio i da će Srbija dobiti devet helikoptera Erbasovih H145M.

EU i dobri odnosi sa drugima

Ulazak u Evropsku uniju je strateški cilj Srbije, ali istovremeno želimo dobre odnose sa Rusijom i drugim zemljama, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu agenciji AP.

Znamo gde idemo što znači da smo na putu ka EU, to je strateški cilj naše zemlje. U isto vreme želimo da sačuvamo najbolje odnose sa Rusijom, Turskom, Kinom, SAD i svim drugima, rekao je on.

Mislim da je svaki član vlade uradio najbolje što može da dostignemo naše ciljeve, a jedan od glavnih ciljeva je punopravno članstvo u EU. Mislim da nam je potrebno da budemo u EU. To je moj zadatak, to je moj posao i ja ću ga uraditi,“ rekao je Vučić.

Vučić je rekao da ne vidi ništa loše u tome što Rusija snabdeva Srbiju naoružanjem. Ne vidim ništa loše u tome i to funkcioniše i funkcionisaće, to je naša politika i mi smo vojno neutralni, rekao je Vučić.

On je izjavio i da naoružavanje Srbije nije pretnja susednim zemljama.

Vučić je rekao da mnogima nije lako da prihvate da se on promenio od čoveka koji je kao član Srpske radikalne stranke bio protivnik EU pre 20 godina.

Sada mogu da kažem da ćemo završiti posao oko pristupanja EU, istakao je on.

Vučić: Rešenje za Kosovo u ustupcima

Srbija će, bez sumnje, učiniti sve da očuva regionalni mir i stabilnost, što je najvažniji preduslov za razvoj i napredak regiona, ocenio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji smatra da pravo rešenje za Kosovo „leži negde između naših ustupaka, albanskih ustupaka i pokušaja međunarodne zajednice da razume obe strane“.