Tadić: Vučić izmišlja moje izjave 1Foto FoNet/ Nenad Đorđević

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom gostovanja na TV Hepi izmislio njegovu izjavu, da bi se potom šokirao nad sopstvenom izmišljotinom i zapitao ”da li je Tadić lud”.

U svojoj patološkoj potrebi da bude istorijska ličnost, Vučić je izmislio kako sam ja pričao o postojanju nekakvih tajnih prolaza u Predsedništvu, praveći paralele sa ubistvom Aleksandra Obrenovića i Drage Mašin, naveo je Tadić u pisanoj izjavu.

Prema njegovim rečima, Vučić je sinoć još jednom potvrdio da na mestu predsednika države imamo „patološku ličnost“. On ne samo da je spreman da me optužuje za sopstvena dela, poput predaje legitimnih nacionalnih interesa na Kosovu i uništenja ekonomije, nego je počeo i da izmišlja moje izjave, koje onda komentariše kao da su istina, upozorio je Tadić.

Bivši predsednik Srbije kaže da nikada nije govorio o tajnim prolazima u Predsedništvu, niti je bilo kada prizivao atentat na Vučića ili na ugrožavanje bilo čije bezbednosti, već se uvek borio protiv politike pretnji i nasilja. S druge strane, Vučićeva politička prošlost ispunjena je pretnjama smrću i nasiljem i on je taj koji je u vreme kada je bio u opoziciji zastupao političku opciju koja preti vešanjem predsedniku države, podsetio je Tadić.

Tadić je istakao da bi celokupna javnost trebalo da se zabrine, jer na mestu predsednika države imamo čoveka koji je propagandu podigao do nivoa paranoje u kojoj sam sebe napada izmišljenim izjavama, pa se onda brani od sopstvenih izmišljotina. Umesto što se javno zapitao da li sam ja lud, to pitanje bi trebalo da uputi sam sebi, poručio je Tadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari