Vučić: Izmišljotine političara Kosova da sam pozivao na rat 1Foto: Budućnost Srbije/Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je danas kao „izmišljotine“ ocene političara sa Kosova i iz Albanije da je „pozivao na rat“ kada je govorio da primer Nagorno Karabaha pokazuje zašto je opasno održavati zamrznuti konflikt.

Odgovarajući na pitanja novinara, Vučić je ocenio da albanski političari imaju „svoje unutrašnje probleme“ zbog kojih, po njegovim rečima, „moraju da izmišljaju“.

„Ja sam govorio o potrebi da izbegnemo politiku zamrznutog konflikta, da bi čuvanje tog konflikta značilo da bi bilo ko u buudćnosti mogao da nas dovede do katastrofe. Razumeli su oni dobro šta sam rekao, samo nešto moraju da prenesu na drugačiji način jer imaju svojih razloga“, kazao je Vučić u Batajnici kod Beograda gde je bio pobodom izgradnje intermodalnog terminala za transport robe.

Ponovio je da je politika Srbije očuvanje mira i „da budemo najuspešniji u naredne tri godine, a mi se nadamo i u sledećih pet godina, a to ne možete postići ako imate bilo kakve sukobe i nestabilnost“.

Vršilac dužnosti predsednika Kosova Vjosa Osmani pozvala je juče Evropsku uniju i NATO da reaguju na izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića pošto je on, prema njenim tvrdnjama, pretio ratom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari