Vučić: Kamberi nema osnova da se žali na nepoštovanje prava manjina 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da šef poslaničke grupe Ujedinjena dolina – SDA Sandžaka Šaip Kamberi nema mnogo osnova da zamera vlastima u Srbiji totalitarizam i nepoštovanje prava manjina jer u Bujanovcu živi 42 odsto Srba a njihovi predstavnici su u potpunosti izbačeni iz vlasti.

„O ugroženosti manjinskih zajednica govori neko ko je iz vlasti u Bujanovcu izbacio 42 odsto Srba. Oni traže ministarsko mesto sa 0,5 odsto stanovništva u centralnoj Srbiji i Vojvodini, a onima koji imaju 42 odsto ne daju da učestvuju u vlasti. Toliko o totalitarizmu i nepoštovanju prava manjina. Mi se nismo žalili ali nema previše smisla da oni nekome ukazuju na te probleme“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Palati Srbija.

Kamberi je ranije danas, u skupštinskoj raspravi, vlast u Srbiji nazvao autokratskom i totalitarnom, a za stanje u Srbiji rekao da u njoj „ksenofobija cveta“ i da se upućuju pretnje manjinama, koje nemaju nijedno ministarsko mesto.

Vučić je rekao da je srećan što Albanci u Srbiji mogu tako otvoreno da govore o tim problemima, i to pred milionskim auditorijumom.

„A smeju li neki drugi da to govore u Prištini, Tirani ili na drugom mestu? Oni se žale da nisu dobili ministarsko mesto. Mi smo nudili zamenika, ali izgleda da je bila dobra procena da ne zauzme mesto ministra neko ko tako govori o svojoj zemlji“, rekao je Vučić.

Šef poslaničke grupe Ujedinjena dolina -SDA Sandžaka Šajp Kamberi je danas u Skupštini Srbije vlast nazvao autokratskom i totalitarnom, a za stanje u Srbiji rekao da u njoj „ksenofobija cveta“ i da se upućuju pretnje manjinama, koje nemaju nijedno ministarsko mesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari