Vučić: Maštaju o formiranju prelaznih vlada, ne primam ničije diktate 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavi je da je izborna pravila donela Demokratska stranka sa „svojim satelitima“, ali da i pored toga bivši režim čini sve da internacionalizuje „takozvane probleme demokratije u Srbiji iz prostog razloga što ne mogu da se oslone na narodnu podršku i gradjane svoje zemlje koji u njih nemaju poverenje“.

On je, za izdanje Politike od subote, 31. avgusta, rekao da je stranka koju vodi uvek bila „spremna za dijalog, ali nikada za diktate, bilo njihove“, misleći na opoziciju okupljenu oko Saveza za Srbiju, „bilo medjunarodnih predstavnika“.

„Maštaju o formiranju prelaznih vlada, čitaj dolasku na vlast bez izbora, bez odluke skupštinske većine, nekako oktroisani od strane međunarodnih faktora. Srbija je suverena zemlja i takve gluposti mogu samo da sanjaju, a na vlast će doći tek kad dobiju većinsko poverenje naroda“, rekao je Vučić u delu novinarskog teksta o poslednjim političkim dešavanjima.

Na opasku da se stiče utisak da se ovdašnjih izbora pravi „svetska stvar“, Vučić je rekao da „svetsku stvar od toga prave oni koji nemaju glasove svojih građana“.

„Sanjaju makedonske scenarije i mole boga da, baš kao i Boki 13, nose torbe sa po milon evra i dele ih tužiocima, Čarlijevim anđelima, koje bi zajedno sa strancima postavil. To se u slobodnoj Srbiji, današnjoj Srbiji, neće dogoditi“, rekao je Vučić.

U delu teksta u kojem se govori o dolasku gostiju koji imaju ideje o ovdašnjim izborima, Vućić je rekao da je „Srbija otvorena zemlja, ali i nezavisna i suverena“.

„Razgovor je lekovit, ali sve odluke donose građani Srbije preko svojih predstavnika, a izbori su jedino mesto na kojem se o tom predstavnicima odlučuje. Za razliku od mnogih drugih, Srbija nije i neće biti ‘banana’ država“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari