Vučić: Međusobno uvažavanje Indije i Srbije 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadorku Indije Narinder Čauhan, kojoj je zahvalio što je svojim diplomatskim umećem i posvećenim radom, tokom mandata u Beogradu, ostavila trajan trag u istoriji tradicionalno dobrih veza dve zemlje, učinivši ih još sadržajnijim.

Vučić je naglasio da odnose Srbije i Indije karakteriše međusobno uvažavanje i visok stepen podrške u najvažnijim oblastima, saopštila je pres služba predsednika Republike.

On je izrazio zadovoljstvo što je imao čast da kao premijer, uz veliko angažovanje ambasadorke Čauhan, prošle godine boravi u Indiji i zamolio je da prenese njegove pozdrave premijeru Modiju.

Naveo je da je bio impresioniran rezultatima koje Indija postiže u razvoju privrede i primeni savremenih tehnologija, što je svakako odraz uspešnih mera Vlade, ali i znanja i marljivosti indijskih radnika i stručnjaka.

Takođe je naglasio da ga raduje što će potpredsednik Indije u septembru posetiti Srbiju, čime će odnosi dveju zemalja nastaviti da jačaju, kako kroz politički dijalog, tako i kroz ekonomsku saradnju.

Vučić je istakao da se napredak u međusobnim odnosima vidi i kroz dolazak indijske kompanije TAFE, koja će nastaviti proizvodnju u srpskoj fabrici za proizvodnju traktora IMT.

Ambasadorka Čauhan je rekla da su indijske kompanije zadovoljne uslovima poslovanja na srpskom tržištu i da se nada da će njihovo iskustvo dati podsticaj i drugim kompanijama da ulažu u Srbiji.

Ona je istakla i to da je tokom boravka u Beogradu imala veliku podršku i pomoć državnih institucija, kao i da je svuda u Srbiji nailazila na dobar prijem i otvorena vrata.

Vučić se zahvalio na doslednoj politici Indije i principijelnom stavu da poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije

Predsednik Srbije je ambasadorki Indije poželeo uspeh u nastavku diplomatske karijere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari