Vučić: Mislim da Srbija zna ime ubice Olivera Ivanovića 1Aleksandar Vučić Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Vučić je kazao da Milan Radojičić „nije cvećka“, ali da on „ni na koji način nije učestvovao u ubistvu Ivanovića“.

„Mi se trudimo da dođemo do materijalnih dokaza i da izađemo u javnost. To što su mislili da će neko u Beogradu to da zataškava, to neće uspeti“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Kazao je da su neki odmah za ubstvo Ivanovića optuživali srpsko državno rukovodstvo.

„Ja sam rekao da ćemo gledati obe strane. Rekao sam da su krivi možda Srbi, a možda Albanci. Neki su na dan ubistva, 16. januara (2018. godine), odmah znali. Znali su, jer im je neko rekao da vode kampanju“, kazao je Vučić.

Vučić je kazao da misli da Srbija ima „kompletno sačinjenu priču o tome ko je ubica“ i sa kojim je „motivima to uradio“.

„Mi zbog različitih stvari, nedostataka DNK analiza i snimaka, ne možemo da posedujemo materijalne dokaze, ali ćemo nastaviti da radimo“, rekao je Vučić.

Vučić je upitao međunarodnu zajednicu zašto najvažniji snimak koji je zabeležio krivično delo nije dostavljen Srbiji, a sve pod izgovorom da „nadzor nije radio za to vreme“.

Upitao je zašto Srbija ne može da dobije snimke sa aerodroma u Tirani, „šta je tamo radio Florim Ejupi, kako je napustio Nemačku i šta se tamo dešavalo“.

„Ko ga je likvidirao, zašto, koji je motiv, što nam to ne kažu?“, upitao je Vučić.