Vučić: Mogu i da se sklonim 1Foto: Medija centar

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je Kuriru da nema nikakve sumnje da postoji mogućnost da se skloni ako budući predsednik Srbije bude iz opozicije i poručio da nije zainteresovan da učestvuje u predsednikoj trci.

Upitan kako će sarađivati s budućim predsednikom Srbije ako se desi da pobedi kandidat opozicije, Vučić je u intervjuu koji beogradski list objavljuje u nedelju odgovorio da je sve izbor naroda, ali da je druga stvar da li će on da sarađuje ili će da se skloni.

Na pitanje da li, dakle, postoji mogućnost da se skloni ako predsednik bude iz opozicije, Vučić je uzvratio da „nema nikakve sumnje“.

„Mogu i da se sklonim, pa da neka druga naprednjačka većina nastavi da radi. Ali da sačekamo i da ne nagađamo, imamo mnogo ozbiljnog posla da uradimo. Sve je moguće“, objasnio je Vučić.

Upitan „da li je moguće da vas vidimo u predsedničkoj trci“, Vučić je podsetio da je „već deset puta“ rekao da nije za to zainteresovan.

Vučić je naglasio da mu ne pada na pamet da se predsedničkim izborima bavi u narednih šest meseci i predočio da se niko iz Srpske napredne stranke (SNS) time neće baviti do marta. On je naglasio da u SNS „ne postoji ni Tomina, ni Vučićeva struja, već ljudi koji su u SNS imaju različite ideje, neretko i različit ideološki pristup, ali svi ostaju u SNS, jer vide da postajemo normalnija, pristojnija i modernija zemlja“.

Osvrćući se na sastav nove Vlade, Vučić je rekao da su u njoj svi koje je želeo, ali je ostavio otvorenom mogućnost promena, jer i „Bajern, i Mančester siti, i Real, i Barselona svake godine menjaju svoj tim, osvežavaju ga i uvode nove igrače, što je razumljivo, jer je uvek potrebna sveža krv i nova energija“. Na pitanje da li on to već govori o rekonstrukciji, Vučić je objasnio da „ne možemo da znamo da li će neko da napravi neku krupnu grešku“.

„Ne razumem zašto se diže tolika fama oko toga. Desi se, povredi se Riberi, pa neko mora da uđe umesto njega. Plaćeni ste ozbiljno za državni posao i morate da ga radite posvećeno“, napomenuo je Vučić.

Povodom pitanja da li je „realno da sledeće godine imamo ponovo opšte izbore“, Vučić je ocenio da, „kako sad stvari stoje, to uopšte nije realno“. Prema njegovim rečima, „ova vlada trebalo bi da traje tri i po – četiri godine, i da to budu najuspešnije godine za Srbiju, s ozbiljnim i dinamičnim rastom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari