Vučić: Moj brat se u Novom Sadu skromno slikao u trećem redu 1Foto: Instagram/zarko micin

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i lider SNS komentarisao je večeras kritike zbog pojavljivanja njegovog brata Andreja Vučića u Novom Sadu, koji je zajedno sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem obilazio mesne zajednice u kojima su u nedelju održani izbori.

On može da kaže ja sam tu, podržavam svoga brata i to je to, dodao je lider SNS-a.

„Evo šta su zamerili, što se moj brat dan pre izbora u mesnom odboru u trećem redu potpuno skromno slikao sa drugim ljudima. Čovek je kriv što je kao član Glavnog odbora stranke otišao u jedan mesni odbor da razgovarao sa narodom, članovima stranke, jer on ne može da im deli milione, kao neki drugi“, rekao je Vučić za TV Pink, a prenosi Nova S.

Kako se moglo pročitati na Instagramu u nedelju, Andrej Vučić i Miloš Vučević su posetili mesne zajednice Gavrilo Princip i Bistricu, a na fotografiji poziraju sa okupljenim članovima Srpske napredne stranke.

Vučić je rekao da su juče u osam opština održani izbori za mesne zajednice i da je koliko je obavešten, u 95 odsto mesta pobedio SNS.

„U Novom Sadu u 39 od 42 mesne zajednice pobedio je SNS. Pobedio je sve kandidate. Kažu to nisu izbori političkih partija, ma nemojte. Koga su kandidovali. Da znaju, džipom u Novom Sadu bio je samo gospodin Đilas. Moj brat nema nijedan džip i nikada ga nije imao. Od političara bio je samo Dragan Đilas u džipu“, rekao je on.

Vučić je za TV Pink komentarisao pisanje „Danasa“ o izborima za mesne zajednice.

„Postoji sad jedan novi trik, evo unapred kažem, oni izvesno pobeđuju na izborima, ali ćemo mi da se borimo. Borićemo se časno i to ćemo da priznamo“, najavio je Vučić.

O izborima u oktobru, velike promene u SNS

Imaćemo skupštinu stranke, na kojoj očekujem ogromne promene, jer mi je cilj da nikad ne liči na dosovske. Tada ćemo doneti važne stranačke odluke, a očekujem donošenje i drugih važnih odluka vezanih za raspisvanje izbora na više nivoa, najavio je Vučić.

„Onima koji sumnjaju da će neko da prizna biračku volju, poručujem da sam uvek pružao ruku kada su me pobeđivali, dodao je on. Vučić je rekao da su neki pomislili da je ponovo došlo njihovo vreme da se bogate“, kazao je on.

Na pitanje da li se razmišlja da neko drugi ispred SNS bude kandidat na predsedničkim izborima, Vučić je rekao da će se o svemu razgovarati i da će odluka doneta u oktobru.

„Ne bih da bilo koga zavaravam ili da bilo kome dajemo lažna obećanja, ali video sam reakciju Aleksandra Vulinu i mogu da kažem da ćemo u oktobru videti ko može na najbolji način da pobedi protivkandidate koji bi radili manje u interesu naše zemlje, da ne kažem nešto drugo“, Zeleni plaćenii

kazao je Vučić, dodavši da ga interesuje ko će najbolje da vodi Srbiju, a ne da li je on u tome.

Zeleni plaćenici 

Upitan o sve više ekoloških protesta po Srbiji, Vučič je rekao da će ih biti još više i istakao da nije tajna da je 90 odsto tih pokreta plaćeno iz inostranstva. On je kao primer naveo da jedna austrijska agencija „plaća stručnjaka da soli pamet o hidrocentralama“, a ocenio je da Jelisaveta Vasilić polazi od sebe kada kaže da je Rio Tinto „korpuptivni, a ne kapitalni projekat“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari