Vučić najavio više od deset miliona evra pomoći za Kozarsku Dubicu, Kostajnicu, Nevesinje i Drvar 1Foto: Instagram/ buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Kozarskoj Dubici da će Srbija izdvojiti od 10 do 12 miliona evra da bi pomogla četiri opštine, tri u Republici Srpskoj i jednu u Federaciji BiH.

Vučić je najavio pomoć Kozarskoj Dubici, Kostajnici, Nevesinju i Drvaru, sa čijim je načelnicima razgovarao danas, a kako je rekao deo te pomoći biće u novcu, a deo u projektima.

On je rekao da će Srbija pomoći da ljudi „žive bolje i da mogu da vide svoju budućnost na svojim ognjištima“.

„Zahvalan sam Republici Srpskoj što uvek i bez sujete i taštine razgovara sa nama i što dovoljno mudro i pametno traže. A mi, ukoliko smo u mogućnosti, da privučemo strane direktne investicije“, kazao je predsednik Srbije.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je zahvalan Srbiji i predsedniku Vučiću na nesebičnoj i kontinuiranoj pomoći koju pruža Republici Srpskoj.

Sastanku u Kozarskoj Dubici sa načelnicima četiri opštine prisustvovali su i predsednica RS Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, ministraka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Darija Kisić Tepavčević, kao i Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova Srbije.

Vučić i delegacija Srbije prisustvovaće danas komemoraciji povodom Dana sećanja na žrtve ustaškog zločina u koncentracionom logoru Јasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini.

Predsednik Srbije najavio je danas i izgradnju velikog memorijalnog kompleksa Donje Gradine.

„Naša namera je da svaki Srbin koji živi bilo gde mora da poseti Donju Gradinu, za nas je to veoma važno, jer onaj ko nema kulturu sećanja ne može da radi na budućnosti“, istakao je Vučić.

Vučić i delegacija Srbije prisustvovaće danas komemoraciji povodom Dana sećanja na žrtve ustaškog zločina u koncentracionom logoru Јasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini.

Vučić: Srbija i RS moraju da snaže jedna drugu i da dobro znaju šta se zbiva oko njih

Predsednik Srbije je ocenio je da postoje tri problema sa kojima se danas suočava Srbija i srpski narod.

„Prvi je da moramo da budemo deo Evrope i sveta uprkos svim nepravdama. Drugi problem je činjenica da ne postoji međunarodno pravni poredak i nikada manje nije postojao, a treći je da ne postoje i nikada manje nisu postojali bilo kakvi moralni principi u međunarodnoj politici“, naglasio je Vučić.

Dodao je da se „može samo nasmejati kada oni koji su razbijali Јugoslaviju danas govore o tome kako su za princip nepromenjivosti granica“.

„Zatim su razbijali i Srbiju 2008. godine, kada su priznali Kosovo. Pa ni tada nisu bili za princip nepromenjivosti granica, a danas sve vreme to ponavljaju. Kada čujete hrvatskog ministra spoljnih poslova (Gordan Grlić Radman), dođe vam da se nasmejete, da situacija nije suviše ozbiljna“,rekao je Vučić.

U Kozarskoj Dubici je danas održan sastanak zvaničnika Republike Srpske i predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa načelnicima opština Kozarska Dubica, Kostajnica, Nevesinje i Drvar.

Vučić je najavio da će Srbija za pomoć tim opštinama izdvojiti između deset i 12 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari